Enkelt surdegsbröd
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g surdeg av fullkornsvete (Kronjäst)
  • 125 g jäst
  • 15 dl naturell yoghurt
  • 14 dl grovt rågmjöl
  • 1 ca 8 dl vetemjöl special
  • 11 msk fänkål
  • 11 tsk salt
  • 11 msk rapsolja
  • 1 mjöl att pudra över1. Blanda jäst och surdeg i yoghurten, och rör tills det lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig i matberedare. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Forma två runda bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten, pudra över lite grovt rågmjöl. Låt jäsa under bakduk ytterligare 1 timme. 3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär några vackra skåror med vass kniv i bröden. 4. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda 30–35 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.