Happy Friday. Det blev en kort vecka på kontoret, eftersom jag var på tjänsteresa till Tyskland. Nu kör vi full fart mot helgen och födelsedagsfirande för hela slanten
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Men äppelpajen blev god. Aprilvädret verkar fortfarande spela oss ett spratt. Istället för lek och bus ute igår valde jag och dottern att göra en äppelpaj och stanna inne
Pajdeg. Blanda mjöl, socker, smör och vaniljsocker till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 23 cm i diameter
En minipaj i en miniform för en miniefterrätt. Detta är en enkel äppelpaj och kräver inte så mycket jobb eller förarbete, kan du skala och skiva två äpplen
Men pajer är ju inte direkt kända för att vara varken enkla, snabba eller glutenfria. Äpple och jordnötter är ju en av världens bästa kombinationer, och att breda på jordnötssmör på äppelskivor är därmes ett av världens bästa snack
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.