Skiva entrecoten i två centimetertjockaskivor. Gnidin med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Till huvudrätt. Marinad. Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått färg och hoppar i pannan. Blanda sherry, olja, socker, sesamfrön, vitlök och soja tillmarinad
Gör vitlöksdressingen. Mixavitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitaridressingen
Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitti mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet
Ingredienser. Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek i smöret. Vid uppnådd önskad temperatur tag upp köttet från stekpannan och slå in dem ialuminiumfolie och låt vila ca
En ljuvlig och lyxig rätt, passar att bjuda på när man vill laga en festligmåltid. Jag marinerarminaköttbitar för att få en extra god smak, passar att grilla dessa när vädret tillåter
Idag var en sådan dag varken jag eller min man orkade längga någon större energi på middagsmaten. Det fick därför bli snabbmat men en litelyxigare sådan
Skär köttet i fyra lika stora bitar. Låt köttet vila, det skall vara rumstempererat innanstekning. Bryn köttet i mycket smör och liteolivoljatill önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.