börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. -) Vi har massor av kantareller i frysen ifrån höstens "skörd" och vi använde de till att göra en supergod kantarellsås
Entrecôte medkantarellsåsEntrecôte1 kg entercôte1 tsk peppar2 tsk saltSmör till stekningStek de salatade och pepprade entreôteskivorna på lagom värme tills de får fin färg och är genomstekta. Kantarellsås1 finhackad gul lök400 g kantareller1 msk smör3 msk strösocker1 flaska rödvin1 dl viltfond2 msk majsstärkelse75 g smör, gärna rumsvarmt1 tsk saltSkär svampen i mindre bitar. Servera med potatisskivor som tillsammans med salt och lite olja fått tillbringa 40 minuter i ugnen
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Den avnjöts tillsammans med älgryggbiff och potatisgratäng. I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Den här kantarellsåsen serverade jag tillsammans med tjälknöl och potatisgratäng. Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsenmed några matskedar. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Börja med att lägg svampen i en torr stekpanna och värm tills allt vatten är borta. Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker
Bind köttet med en stektråd (bifogar klipp som visar hur man gör, se längre ner). Helstekt entrecote är mycket gott och praktiskt att laga när man vill bjuda på något festligt till många personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.