I en kastrull blandas äggulor, vatten, salt och vitpeppar. Kastrullen sättes på liten låga. Smöret tillsättes i små portioner och hoparbetas med äggulorna medelst en liten såsvisp
Blanda väl vetemjölet med smält smör. Häll i vattnet, vari saltet fått smälta och rör om duktigt. Tillsätt slutligen en legering ( blandning ) av äggula och grädde
Tvätta apelsinerna noggrant i varmt vatten. Riv skalet från apelsinerna på ett rivjärn eller skala av det gula skalet från apelsinerna och skär det då i tunna strimlor
Bjud små gurkor (cornichons) cumberlandsås, oliver och gott bröd till. Rör ut gelèet till såsen med sherry eller portvin tills blandningen blir slät och jämn
Det var marinerade bläckfiskbitar, underbar illgrön algsallad, murkelpaté med cumberlandsås och cornichoner och grillad getost med honung,olivolja och rosmarin
För oss handlar det alltid om syltlök, cornichoner, nybakade surdegsbaguetter, smör i stora lass samt någon variant av cumberlandsås, nästan alltid hemlagad
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.