Det här är min mormor och morfar i ett nötskal och därmed min barndom också. Mormor och morfar hade kor så de åt frukost två gånger vilket också var mitt mål under de åren
Detta lagade jag för några helger sedan och det blev sååå gott. Det är inte särskilt ofta vi har barnvakt, men denna helgen får skatterna umgås med farmor och farfar och några av farbröderna för hela slanten
Arbeta in mjölet tills du får en klibbfri smidig deg. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Resväskan är packad ochstår redo i hallen. Det ordnar sig, det gör det alltid, men ibland är det skönt att låta känslorna härja loss ordentligt innan man går vidare ut i livet
Här, bland bilderna från gårdagens brödbak av ett nötbröd, helt utan gluten eller laktos. i dag får jag hoppa min träning för barnan är hemma från skolan och inte mår helt bra
Jag tycker att det här är ett bra recept utan krångligheter och det ger fluffiga och saftiga bullar. Gör gärna ett glutenprov för att se så att det bildats fina glutentrådar
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
Lägg upp allt på ett fat och strö över lite hackade valnötskärnor och ringla över dressingen. Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda på ett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Värm sedan det under omrörning och ta bort kastrullen från plattan när alla godisar har smält. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna
På senare år har grönsakerna kommit att bli mer och mer framträdande och i år testar jag en ny sallad, svartkålssallad med äpple och parmesan och till den en nygammal bekant, saffranshummusen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.