Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Första brödet ut att testas blev ett långjäst och knådfritt valnötsbröd. Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt
Då blev användandet av dubbla surar ett sätt att hålla dem båda alerta. Så här blev bröden. Arbeta ned vetemjölet i degvätskan med degkrokar under ett par minuter
Nu har iallafall mixen åkt in i ugnen, tillsammans med några fler kompisar, och blivit ettbröd. Du får ett högt fiberinnehåll, massor av sunda fettsyrar och väldigt lite kolhydrater" - som Urtekram skriver själv
Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min
Gjorde dettabrödet hör om dagen. Det är ändå hemma jag får tid till att testa lite roligare bröd. Man är ju en liten bröd nörd man skulle nog helst vilja ha ett eget litet bageri men får drömma vidare med de en liten stund till
Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
baguette,. Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.