Oh my god har jag lyckats baka detta bröd?! Det är så man kan ge hela affärens bröddisk det långa fingret :-) Receptet lyder enligt Martins anvisningar.Hjärtans gärna! (skållad råg), 1 st
Låt bröden svalna på bakgaller. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl
Har ingen varmluft längre så detta e vanlig ugn. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt. Dela degen o lägg i 2 brödformar. Sätt in båda o Grädda ca 25 min , beroende på ugn o färg på brödet. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och
Forma till runda bröd. Pensla bröden med filmjölk och strö över havregryn. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.