Så hur svårt kan det vara att göra ett eget. Jag ska göra ett par försök att ta fram ett recept på ett formbröd som är grovt och osötat men ändå luftigt och gott, även rostat
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Lax i ugn med pesto. portionsbitar av laxfilé. pesto med västerbottenost (se recept här). Lägg laxbitar i ugnsform, klicka på och bred ut pesto på ovansida
Iallafall betydligt bättre än de formfranskor och baguetter som man kan köpa här i Seoul. Så gjorde jag (alla mått är ungefärliga eftersom jag bakade på känsla)Dag 1 Vetesurdegsgrund1 dl vatten1,5 dl vetemjölJag skakade burken lite grann ett par gånger per dygn
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag hade först tänkt använda ett ganska komplicerat recept, innehållande bland annat torkade räkor, men ville inte utmana ödet alltför mycket, så jag letade rätt på ett annat
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Nu har jag samlat i hop mig till att dela med mig av ett tidigare utlovat recept på de något nyttigare kärleksmums jag bakade i förra veckan
Greetings from Pennsylvania. Vi har just ätit frukost och ska snart ta en promenad innan vi ska åka till bondens marknad och köpa mat till kvällens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.