Att baka ett riktigt gott bröd till påskbuffén tycker många är viktigt. Ett av mina absoluta favoritbröd är detta ljuvliga brytbröd som är helt perfekt att lägga fram på buffébordet
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Det blev så lyckat och brödet tog slut i ett nafs när jag bjöd familjen på det, ni vet, alldeles nybakat med smör och ost på, finns det något godare
Det här goda brödet kan jag verkligen rekommendera, det är jättelätt att baka och väldigt gott. Det bästa är att man dessutom får två olika bröd från samma deg
Sätt ugnen på 175- 200 grader. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut färskjästen i lite av vätskan i en stor bunke eller blanda torrjästen med lite av mjölet och tillsätt all vätska
Receptet på det här brödet fann jag liggandes bland mina tidningsurklipp. Det kommer från Coop. Jag gjorde brödet till Peter och han tyckte om det sa han så jag bestämde mig för att lägga upp det här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.