Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Exotisk kaka med kokos och passionsfrukt. Förra veckan i fjällen startade en trend med sötsaker, godis och efterrätter i princip dygnet runt och nu har jag lite svårt att bryta mönstret
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver
Boken är skriven av Janesh Vaidya i sammarbete med Elin Qvick, Malin Barrling och Mia Elmlund. Idag fick jag kokboken “Maten är min medicin – Ayurveda i ditt kök” på posten
Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt. Enkelt och mycket gott. Smaka av med salt, peppar och ett par droppar olivolja
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. 1 gul lök,finhackadkycklingbuljong(tärning) eller fond2 dl okokta linser3 dl vattenmatfettFräs löken i olja eller smör,tillsätt linserna och slå på vatten och kycklingbuljong
Skölj linserna och lägg dem i en skål med vatten. halloumiosten ger biffarna ett väldigt bra tuggmotstånd något som annars kan vara lite svårt att få till med vegetariska linsbiffar
Det är bara att lägga upp lite fräscha grönsaker på tallriken (eller i matlådan), komplettera med de marinerade baljväxterna och vips så har man en god och nyttig måltid
Det är toppengott att få på fest, smakar finfint i matlådan och kan tas med på picknickar. Med anledning av det har jag flera gånger experimenterat med alternativa pajskal, där en favorit är den här med kokt ris i botten
Blanda sedan med sked ner råris och solroskärnor. Mixa samman i matberedare eller med mixerstav. Råris är en stor favorit hos mig och har varit det sedan jag var barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.