När vi var senast i Italien tipsade våra vänner om ett bageri där man kan köpa nybakat fänkålsbröd. Väl hemma var det givet att fänkålsbrödet skall bakas
Fänkålsfyllning. Skölj fänkålen och strimla den fint. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Hetta upp olivoljan i kastrull och fräs fänkålen på låg värme tills den blir genomskinlig och mjuk
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37º, häll den i bunken och rör ut jästen. Tillsätt fänkål, salt och mjölsorterna, och arbeta degen smidig
Bestämde mig för att göra ett Fänkålsbröd med en ton av honung. Igår var jag och Kristian inbjudna till spelkväll med lite knytis man fick ta med sig något valfritt ätbart
1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37º, häll den i bunken och rör ut jästen. 2. Tillsätt fänkål, salt och mjölsorterna, och arbeta degen smidig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.