Idag blev det en sådan rest-pastagratäng till lunch - pastagratängmedsvamp och ädelost. Jag fryser in allt i små samlingsburkar och när jag har fått ihop tillräckligt gör jag en smarrig pastagratäng av alltihop
Nya bokningssystemet och nya processer i samband med det gör att allt tar sjukt lång tid. Skär skinkan i små tärningar och fräs i lite olja i en stekpanna tillsammans med champinjonerna, hackad lök och spenaten
400 g pasta penne (eller liknande) 150 g bacon (eller pancetta) 400 g blandad svamp 0,5 purjolök (liten) 2 klyfta vitlök 0,5 kruka timjan 3 dl grädde 3 dl standardmjölk 200 g färskost (eller annan ost som smälter bra) 100 g taleggioost (eller annan smakrik ost med bra smältegenskap) 1,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Pastagratängmedsvamp, squash och rökt ost. Egentligen hade jag ingen anledning att laga den här pastagratängen, för vi hade annan mat som vi skulle äta, men jag var otroligt sugen på att laga mat så jag gjorde den ändå bara för att jag ville
Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter 4 kycklingfiléer
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.