Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv
jamon från Mallorca (älska vacuumförpackning), ciabatta, smöriga gröna oliver (också från Mallorca) och denna snabbmarinerade feta med olivolja, örter, citronskal och lite chili
Vi har landat hemma igen från semestrande och trivs ganska bra med det som är. ett paket fetaost. Den här linssalladen blev f-a-n-t-a-s-t-i-s-k god lunch tillsammans med grillad korv och ajvar relish
Det är verkligen ljuvliga sommarkvällar nu i augusti. Inte sådär tryckande kvavt och varmt utan ljumma vindar utan flugor och mygg – helt perfekt tycker jag
Så det fick bli en kycklingsallad med färdiggrillad kyckling, för ärligt talat – den utklassar nästintill all kyckling som tillagas själv – serverat med en mix av godsaker och toppat medfetaost, pistagenötter och marinerade polkabetor
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.