Äntligen är det säsong för färskpotatis. Så himla fräscht, somrigt och gott. Jag älskar färskpotatis. Du kan även smaksätta potatisarna med timjan, rosmarin eller vitlök
Efter en midsommarhelg är jag nog inte ensam om att ha kokt färskpotatis över i kylen. Potatisen suger inte åt sig grädden som den ska, det blir bara blask och potatisenblir "aldrig" färdig
IngredienserPortioner. 4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivnavitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg tilliinköpslistan
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Rör om någon gång under tiden. flingsalt. Borsta potatisen ren och förkoka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Rosta potatisenmitti ugnen icirka 15 minuter. 1 kg färskpotatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.