Rör ut gelèet till såsen med sherry eller portvin tills blandningen blir slät och jämn. Bjud små gurkor (cornichons) cumberlandsås, oliver och gott bröd till
Arbeta samman färsen med salt, peppar, timjan, pressad vitlök, ägg, potatismjöl och grädde. Skala citronen mycket fint med hjälp av potatisskalare, strimla sedan skalen
En klick cumberlandsås är inte dumt heller. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
Vid en av måltiderna lagade jag därför till en kalvytterfilé i gryta med bland annat cider i. Serverat med den falska bearnaisen som jag lade ut receptet på häromdagen
Det var marinerade bläckfiskbitar, underbar illgrön algsallad, murkelpaté medcumberlandsås och cornichoner och grillad getost med honung,olivolja och rosmarin
De av er som läst här ett tag vet att vi har en fredagsvana som vi med få undantag håller fast vid. För oss handlar det alltid om syltlök, cornichoner, nybakade surdegsbaguetter, smör i stora lass samt någon variant av cumberlandsås, nästan alltid hemlagad
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Smaksätt med kryddblandningen. Blanda svarta vinbär och cumberlandsås. Servera blodpudding, äpple och fläsk med vitkålssallad och svartvinbärschutney (se recept nedan)
Att jag över huvud taget började experimentera med egna varianter på sagda sås, det tog sin början när jag läste om Anna Billings havtornscumberlandsås
Arrangera allt på en liten tallrik och garnera med grönt. Lite rårörda lingon istället för Cumberlandsås är gott till patén och innehåller bara en bråkdel så många kolhydrater
a branteviksillen (här finns ett recept), löksill och en ölsill som var ljuvlig (recept på en portersill finns här)Rådjurspaté med ett väldigt sting i som serverades med en cumberlandsås till, också en höjdare
Servera den kall med kokt potatis och pepparrotsgrädde eller cumberlandsås. Gnid den med citron. Cumberlandsås är en sås av vinbärsgelé smaksatt med vin, kryddor och finstrimlat citron- eller apelsinskal
Serveras kall gärna tillsammans medcumberlandsås. Blanda lök, vitlök, torkad grönpeppar, torkade enbär, timjan och kycklinglever och mal i köttkvarn tillsammans med det rökta fläsket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.