Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Smakerna kommer fram betydligt bättre om man kanske bara serverar ett tillbehör tillsammans med salladen, istället för den mängd man ofta plockar ihop på en jultallrik
Servera färsspettenmed couscoussalladen och yoghurtdressingen. Smaka av med salt. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och och sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills färsspetten är genomstekta. Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes
Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren). Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga
Rödkålssalladmed apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Garnera med valnötter och apelsin. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar
Ingredienser Portioner. 6 1 kg rödkål 3 morötter 1 dl rostade solrosfrön Dressing 1 1/2 tsk grov osötad senap 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk flytande honung 1 dl neutral olja ca 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Innan dom grillas ska dom penslas med lite olja. Såsen blandade jag ihop med 1,5 msk av lök och örter (ovan) salt peppar och 2 dl turkisk youghurt) 1 msk honung som rörs ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.