Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Smaka av med salt och peppar om det behövs före servering
Vi har en del saker från Le creuset och är jättenöjda med dem och jag har länge velat ha en pajform från dem och nu har jag äntligen det =) Den är lite större än de pajformarna som vi har haft tidigare och har högre kanter (skönt att det inte rinner över lika lätt) och hela formen känns mer stabil och robust
Var hos min frisör/vän och trollade lite med håret. Barnen örkade för varje klunk jag tog, fick be dom sluta med det efter ett tag eftersom det liksom förtog lite av det hela
Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott
Tack för att du följt mig på resan och ett ännu större tack till dig som köpt mina kokböcker och på det viset bidrar till mitt bloggande, så jag inte behöver ha så mycket reklam härinne
-)När jag provsmakade fördes min tankar direkt tillbakatillmin barndoms semestrar i Grekland då man efter middagarna fick en efterrätt bestående av en halv kokosnöt fylld med söt, krämig och iskall kokosglass
Men i Italien tillhör de vardagen - det vanligaste man ser är zucchiniblommor som fylls med mozzarella, och sedan täcks i frityrsmet för att friteras tills utsidan är krispig och mozzarellan smält
Här nedan följer några bilder från lördagens långpromenad ute vid Waldemarsudde på Djurgården. Tillsammansmed ägg, paprika, nötter och sallad, serveras den som en LCHF/Paleo-frukost på Ecocaféet, men den var minst lika god och mättande som middag till en kopp te på tåget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.