Under middagen försökte vi komma fram till någon förklaring till varför vi aldrig sett liknande blommor i någon svensk mataffär - förmodligen handlar det om att en plockad blomma omöjliggör en plockad zucchini
Åh så glad jag är över detta beslut, för jäklar vad gott det var. Det är ett gott betyg. Så ni förstår nog att vi hade flera matlådor med denna rätt i fler aveckor
Gör gärna ett glutenprov för att se så att det bildats fina glutentrådar. Jag tycker att det här är ett bra recept utan krångligheter och det ger fluffiga och saftiga bullar
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
En skärpning är på sin plats och därför ska jag försöka blogga lite mer om dettaför att öka min egen motivation Det blir kanske svårt vissa veckor då jag både pluggar, jobbar och har familj men jag ska försöka och lovar iallafall att lägga ut veckans matsedel varje söndag
Det är säkert många som vill börja året med lite lättare alternativ på dessertbordet. Jag själv är en sådan person som aldrig skulle få för mig att dra ner på socker i en kaka eller försöka ersätta smör på något sätt
Det har blivit rätt lite julmat för oss i årför ovanlighetens skull. Stansa ut rundlar ur kavringen i lagom storlek (jag hittade inte de små runda som funnits förut)
Egentligen min tur att vabba men eftersom jag ju jobbar natt är det svårt att veta i förväg. Sen ett till enkelt recept från vår veckomatsedel denna vecka, "Kött & Moslåda" som du lätt gör av överbliven köttfärssås
Vårrullsdeg (finns att köpa i de flesta asiatiska butiker). När rullarna fått sin färg lägger ni upp dem på ett fat, häller lite av tomatsåsen och vitlöksåsen över och avsluta med att strö över färsk persilja och malen mynta
Årtjugohundratretton har utsätts till internationella åretför quinoa (svensk version). I ettförsök att efterlikna Ann-Louises quinoasallad hon hade med till picknicken förra sommaren (jo, trots att jag slarvat med dokumenteringen av den så finns andra som uppfyllt sitt jobb som goda matbloggare och med både bild och ord delat med sig av den otroligt goda eftermiddagen vi hade) blev det såhär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.