Nu håller vi tummarna för att vi får sådana här fina dagar under påskledigheten. Idag tänkte jag tipsa om den här kalla skaldjurspajen, som är en riktig höjdare med tonfisk och kräftstjärtar
Jag tänker mycket på påskmat för tillfället, trots att det är flera månader kvar till påsk, och jag tog därför tillfället i akt att öva på en för mig ny variant av det som för min familj blivit en klassisk påsktårta
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Skala äggen och finfördela dem till smått i en skål med hjälp av en ballong visp. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Den ska få hedersplatsen på påskbordet, och jag tror farmor Siri ler i sin himmel när vi sitter och mumsar och pratar minnen från förr
Glad Påsk. Ja, idag är påskäggsletardagen här till barnens stora glädje. Påskafton är kommen, och jag misstänker att många kanske redan i detta nu förbereder för dagens matfestligheter
något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Trodde ni jag skulle glömma påskdrinken. Självklart får ni en kombinerad påsk-/fredagsdrink. Att den dessutom har en fin gul färg till påsk gör ju inte det hela sämre
INSTRUKTIONER. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Lägg smör, strösocker och kakao i en värmetålig bunke och sätt den över ett vattenbad med nästan kokande vatten
Mixa brödet till fina smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter och tryck ut smulorna i formen en bit upp på kanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.