Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Då är det viktigt att du rör om glassen minst tre-fyra gånger i timmen. Karamelliserade äpplen. äpplen. Kör in i ugnen ca 10-15 minuter. 4 äpplen ( medelstora). 4 äpplen ( medelstora)
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Skölj och skala äpplena och sedan dela dem i halvor. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Hemma har vi väldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
50g jäst5 dl mjölk 150g smör (rumsvarmt)1 dl strösocker 1 ägg 1 tsk kardemumma (malen)13-14 dl vetemjölFyllning. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 30-40 minuter till dubbel storlek. Sätt in bullarna i ugnen ca 8-12 minuter beroende på storlek och ugn. 13-14 dl vetemjöl. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 30-40 minuter till dubbel storlek
Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplen med kanel och socker till fikat
4 4 äpplen gärna Ingrid Marie 3 msk smör 1 dl havregryn 3 msk strösocker 1/2 tsk kanel Till servering vaniljglass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12. - Rabatt Lavazza 340 g Mer info Ladda kupong
Jag och Anna kom fram till att jag skulle göra äpple & kanelmuffins och jag började hälla i saker i en bunke, mixade ihop allt med stavmixer, kollade att smeten såg bra och jämntjock ut (det var den) och sedan gräddade jag dem i si sådär 15-20 min. Häll smeten i formar, fördela äpplet på toppen av alla muffins och grädda i mitten av ugnen i ca 17-19 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.