Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Passar bra till välkomstskålen eller till tolvslaget (kom ihåg att det är bättre att dricka den dyra champagnen tidigt på kvällen, till tolvslagets skål kan man ta något mindre exklusivt då smaklökarna ändå är lite bortdomnade av både vin och mat)
Men nu börjar det dra ihop sig tillnyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar)
Bred på brödet och toppa med vb-ost. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna tillförrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept tillförrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen. Vispa alla ingredienser tillsammanstills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
Det måste ju inte vara oxfilé tillnyår. En rödvinssås är gott till och den kan du också förbereda och sedan värma upp innan du blankar av den med en smörklick
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.