Idag tänkte jag försöka fresta er med en somrigt grön sås som passar till det mesta. "Grönsåser" har det blivit ganska många under årens lopp, och ofta har jag gjort dem lite "hipp som happ" och smakat av och duttat i det ena och det andra vartefter
Nu är det dags för paj igen go´vänner. Den här gången handlar det om en illande grön och smakrik vegopaj med tre sorters olika ost, två olika sorters kål, och en massa andra piggeliningredienser
Nu grönskar det såväl inne som ute. Det lär vara sommar när det varit 10 grader varmt under fem dygn i rad på flera ställen i Sverige och nu är målet uppnått
Nyligen berättade en vän lyriskt för mig om en sagolikt god grön ärtsoppa som han åt på ett bröllop. Sen dess har jag klurat på en egen variant och här kommer resultatet
Undrar just hur många varianter på smoothie som man kan göra. Möjligheterna känns närmast oändliga. Olika mjölk- eller yoghurtsorter, olika frukter, grönsaker och bär, olika bär- och proteinpulver, olika slags sötning, olika oljor och olika slags mandel- eller nötsmör
En rejäl bit torskrygg med skirat smör och riven pepparrot. Hur mycket pepparrot man ska ha till är en smaksakRätt tillagad så ramlar den nästan sönder i sina skivor Torskrygg med skirat smör och pepparrot
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.