Koktiden varierar med storleken på betorna liksom om de är sommar- eller höst-/vinterbetor. Frisk rödbetssoppa med salvia, valnötter och pecorinoLen rödbetssoppa där citronen och fårosten dämpar den jordiga tonen från betan
Den här heta rödbetssoppan, inspirerad av det indiska köket, var verkligen kanongod. Soppan blev ganska stark, eftersom jag hade i fem små chilifrukter av vår hemodlade heta chili (maken blev till och med lite svettig i pannan)
Vi blev sponsrade med en Crock-Potoch mixern Oster Versa från Acreto när vi öppnade i höstas. Sopporna kunde då kokas direkt i Crock-Poten eftersom vi inte hade nån spis
Till middag idag provade jag en rödbetssoppa som jag hittade på Tasteline. Däremot fick denna soppa mig att tänka på ett par jättegoda rödbetsbiffar med fetaost jag brukade göra förr så det receptet ska jag leta fram och göra inom en snar framtid
Men vad passar bättre en kall och ruskig årstid som denna. Soppan gifter sig underbart ihop med chevréosten och något som verkligen förhöjer smaken är de rostade pistaschnötterna, något som man kanske inte kan tro från början
soppan är vegetarisk/vegan-vänlig, mjölkfri, äggfri och glutenfri (kontrollera buljongen). En favorit kring jul och under hösten och vintern här hemma är rödbetssoppa (borsjtj) och piroger, som är populärt i Polen och Ryssland
Borsjtj- Rysk rödbetssoppa. Jag är själv överkänslig, och en laktosfri produkt, som exempelvis yoghurt, är oftast åtta-tio kronor dyrare än vanliga mejeriprodukter i samma mängd
Dagen bjöd på ett strålande höstväder och jag passade på att ta runda till stranden för att rasta hund och barn innan jag åkte hem igen och kokade soppa
salt och peppar. Skala rödbetorna och potatisen. Hacka lök, vitlök och ingefäran. Värm upp lite olivolja i en kastrull och stek sedan de hackade rotfrukterna, löken och ingefäran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.