12 tsk
torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
11/2 tsk
koriander
11/2 tsk
salt
11/2 tsk
råsocker
1 nymald
svartpeppar
12
avokado
11/2 vitlökslyfta,
riven
11/2 lime,
juice av
1 salt
och nymalen peppar efter smak
120 mogna
minitomater, tex romanticatomater
11/2 finhackad
rödlök
11/2 vitlöksklyfta,
riven
11 lime,
juice av
11/2 grön
chili, finhackad
1 en
bunte koriander, hackad
1 salt
och peppar efter smakBörja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
1 Blanda
alla ingredienser till kryddan.
1 Till
guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
1 Strimla
kycklingfilé i tjocka strimlor på längden. Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.
1 Ställ
fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortillabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.
Vik in sidan närmast dig, sedan vänster, höger sida och slutligen bortre sidan. Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över
Preppa guacamole – blanda avokado med lime, salt och peppar. Lättfixat och älskat av alla. Men alla rätter går ju att förfina och i fredags valde Tioåringen att varva största gratängformen med nachochips, kycklingfärs och riven ost
Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Lite dille har jag fått helt enkelt. Pesto- och fetaostpajPajdegValfritt recept, jag gör min på smör, kvar och fullkornsdinkel eller annat grövre mjöl, t
Blanda creme fraiche, ingefära, limeskal, koriander och cayennepeppar. 1Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.