Nästansom pepparkaksdeg. Och fredagsfeelingen har infunnit sig precis som vanligt och jag ser fram emot en både mysig och aktivitetsfylld första adventshelg där jag bland annat ska medverka på en julmarknad och hålla café, förhoppningsvis hinna träffa fina vänner från Oskarshamn, frottera mig med en annan fin vän som landar från Stockholm någon gång under helgen och fira min mor som fyller år
Falsk bearnaisesås - ett enklare sätt att göra en bearnaise som dessutom är SUPERGOD. (detta recept ger drygt 3 dl färdig sås) Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Smaken av jordgubb gick inte att ta miste på men jag hade gärna velat ha lite tjockare konsistens på den eller fruktkött för att mer få känslan av äkta vara
Tyvärr är det ganska svårt att få tag i äkta mald kanel och den kanel som säljs, i de flesta butiker i dag, är inte äkta, utan en falsk giftig variant som på sikt kan skada levern och som absolut inte bör ätas av barn
Det blir nästansom wienerbröd. Här är ett recept på långpannevetebröd som är jättegott och festligt. Blanda till degen ”som vanligt” (som en vanlig vetedeg alltså) och låt den jäsa i en halvtimme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.