Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken och tomaterna. Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till ochmed ha den i efterrätter
Så se till att fixa salladenoch duka bordet medanpotatisen bakas och köttet marineras. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött ochpotatis var en bra utgångspunkt
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Ugnstek potatis, rödbetor och scharlottenlök ringla över olivolja och salta med flingsalt. Gör en god salladmed dessa ugnstekta grönsaker, mixad sallad, äpple, körsbärstomater, avokado och fetaost
Nyponmarmelad med muscovadosocker. Nyponen lyser röda och även de är fulla av nyttigheter. Med vanilj. Ett av Hirams klassiska recept är Värmlandstårtan som går bra att lägga i frysen och ta fram när det är dags för kalas
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
Om du är i ett skov (skov är lika med en period där dina symptom är många och kraftfulla, tex av konsekvens av att du ätit något du inte tål) så är det bra att äta kokt mat före stekt
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Köttbullar kan verkligen göras på många olika sätt, och alla har nog sin egen lilla touch – någon rör ut ströbrödet i lite buljong, någon annan har i en gnutta vitlök, en tredje använder inga ägg utan ersätter medpotatismjöl… Jag brukar oftast göra köttbullsmeten på havregryn (glutenfritt), men ibland då jag har koktpotatis över så gör jag denna delikatessvariant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.