I år med bara helt vanliga kräftor. Här kommer några goda såser som passar till vanliga kräftor. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Vi åt tillsammans med klyftpotatis och sallad. Blanda samman creme fraiche, grädde och chilisås. Ingredienser för 4 personer600 gr blandfärs1 1/2 msk aromat1 paket bacon1 strimlad röd paprika1 skivad rödlökSås1 burk creme fraiche paprika/chili3 dl grädde2 msk chilisås3 dl riven ostGör så härBlanda samman färs och aromat
Kalla såser att dippa såväl bröd som kräftor i, tunnbrödssnittar med räkor och kräftor som är goda både till drinken och till att dryga ut kräftornamed
Häll över chilisåsen ochtomatkrosset och låt puttra ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan ica 1x1 cm bitar och lägg i dessa tillsammans med majsen. Låt puttraytterligare 10 min och smaka av med salt. 1 burk Vita bönor i tomatsås
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Supergod kyckling i krämig såsmed soltorkade tomater. Servera med ris och sallad. Såsen är väldigt smakrik och den var riktig god ihop med ris och sallad
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Jag använde en färsk kryddrik lammkorv, Merguez, men det går lika bra med Kabanoss eller Chorizo. Igår hade vi gäster på middag och bjöd då på kreolsk gryta som innehåller bland annat fläskfilé och stark korv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.