Falukorv med 


ajvar- och spenatcouscous
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g falukorv av bra kvalitet
  • 1 smör till stekning
  • 11 klyfta vitlök, krossad
  • 11 peperoncini (piri piri)
  • 11 gul lök
  • 11 citron, finrivet skal
  • 14 dl kycklingbuljong
  • 12 msk olivolja
  • 14 dl couscous
  • 11 dl ajvar relish (mellanhet)
  • 11 msk rostade spiskumminfrön (eller mald)
  • 170 g bladspenat
  • 11 knippe bladpersilja, hackad
  • 1150 g fetaost
  • 1 salt, peppar
  • 1600 g falukorv av bra kvalitet smör till stekning 1 klyfta vitlök, krossad 1 peperoncini (piri piri) 1 gul lök 1 citron, finrivet skal 4 dl kycklingbuljong 2 msk olivolja 4 dl couscous 1 dl ajvar relish (mellanhet) 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald) 70 g bladspenat 1 knippe bladpersilja, hackad 150 g fetaost salt, pepparBörja med couscousen. Koka upp buljong och olja, rör ner couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt svälla i ca 10 minuter. Mortla spiskumminfröna och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost. Skiva falukorven. Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och 1 hel torkad piripiri (som du sedan tar upp före servering) i någon minut. Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.