4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Det blev en somrig falukorvsgrytamedpepparrotochdill, som är en av mina favoriter. Sambon som brukar gnälla på alla falukorvsrätter som inte är skolans korvstroganoff åt flera portioner och tyckte det var riktigt gott, vilket han även sa vid upprepade tillfällen under middagen
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
4 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör salt och peppar 4 frukostkorvar 1 msk olja 1 grönt äpple 2 msk riven pepparrot 1 1/2 dl gräddfil salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.