Ingredienser 450 g kalkonfärs 150 g kalkonbacon, strimlad 2 msk olivolja 1 st stor gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 st stor morot, hackad 1 burk konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1,5 dl hönsbuljong 1 kruka färsk basilika salt svartpeppar Till servering: 1 st avokado spaghetti eller annan pasta riven parmesanost
Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Igår kom syrran och hennes familj och vi gjorde, enligt tradition, kalkon. Godaste såsen till kalkon5 dl vatten2 hönsbuljontärningar3 dl gräddelevern från kalkonen3-4 msk svartvinbärsgeléca 1 dl stekspad från kalkonen1 tsk fransk senap1-2 tsk sambal1 tsk soja(redning)Koka levern i vatten och buljontärning. -Mama Skogly ♥ 5 dl vatten. 3-4 msk svartvinbärsgelé. 1-2 tsk sambal
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Men tillbaka till kalkonen då. En nästan 6 kg kalkon räckte knappt till oss. 1 kalkon, minst 4-5 kg då de mindre lätt blir lite för torra. 2-3 citroner. 6 kg kalkon räckte knappt till oss. 1 kalkon, minst 4-5 kg då de mindre lätt blir lite för torra. 2-3 citroner 2 äpplen 2 lökar 1 msk Chipotlepasta
Steg-för-steg bilder på hur du göra dessa enkla bakelser (ni vet hur jag älskar enkla recept). Grädda sen i ugnen i ca 15-20 minuter (tills dom har fått lite färg)
Pasta och Pizza ⁄ ReceptPasta med kalkon skinka, krämig, billig och god. I korgen hamnade också ett paket med “ojämna skivor” av skinka, kalkon och hamburgerkött
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Ingredienser Pajdeg 200 g grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st purjolök, strimlad 200 g champinjoner, färska, skivade 150 g bladspenat, färsk 150 g kalkonbacon, strimlat 150 g Västerbottenost, riven 2 dl crème fraiche 2 st ägg 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk persilade smör till stekning
Ingredienser Tunnskivad kalkonfilé 250 g torkade aprikoser 2 st schalottenlökar ca 800 g tunnskivad kalkonfilé salt & peppar Rostade jordärtskockor 600 g jordärtskockor 2 msk smör salt & peppar Färskostgremolata 1 kruka persilja 1 st citron 1 st vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 200 g färskost salt & peppar Till servering 150 g sötmandel picklad rödlök krasse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.