Fördela sylten/moset jämt över kakan och rulla sedan ihop rulltårtan med hjälp av pappret den ligger på, börja från långsidan, se till att skarven hamnar nedåt
Allt som blev över efter farsdags-middagen. Jag dekorerade idag med smält choklad, men man kan dekorera med strössel, non-stop eller riven choklad till exempel
Att vi lagar mat ihop händer titt som tätt (kommer bli så även idag) eftersom vi delar detta underbara intresse, men det är inte så ofta någon som fotar i köket, eftersom det brukar vara jag som håller i kameran
Rör Philadelphian mjuk, klumpfri och fluffig, det gör du bäst i en matberedare med flatblandaren, använd inte vispen eftersom det gör att det kommer ner för mkt luft i smeten
Jag gjorde om receptet lite men det berodde helt enkelt på att jag inte hade en del av sakerna hemma, tex så består orginalreceptet av hasselnötsmjöl, jag tog mandelmjöl
Jaha, då var det Farsdag. Ska åka till syster och äta middag ihop med resten av familjen. Gjorde ju ett försök till creme brule i fredags, smaken blev väldigt god dock var jag inte riktigt nöjd med konsistensen, tyckte att den blev för rinnig
En tårta till min pappa på farsdag och den uppskattades. 2 msk hett vatten. 2 tsk vaniljsocker. 2,5 msk potatismjöl. Vispa äggen med det heta vattnet 1-2 minuter med elvisp. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. 2 msk hett vatten. 2 tsk vaniljsocker. 2,5 msk potatismjöl. 25-30 minuter Låt kallna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.