2 tsp oil2 medium onions, chopped10 curryleaves6 fresh green or red chillies350 g lean minced (ground) lamb1 tsp crushed garlic1 tsp grated fresh root ginger1 tsp chilli powder¼ tsp ground turmeric1 tsp salt2 tomatoes, peeled and quartered1 tbsp chopped fresh coriander (cilantro)Method. Heat the oil in a karahi, wok or heavy pan and fry the onions with the curryleaves and 3 of the whole chillies. Add the lamb and salt to the onions and stir-fry for about 7-10minutes. Add the tomatoes, coriander and remaining chillies and stir-fry for 2 minutes. 10 curry
Sev nushaak - "kikärtsnudlar" i indisk tomatcurry. Har man nu inte kikärtsnudlar tycker jag att ni kan testa med att göra själva tomatcurryn och sedan koka ihop med vanliga nudlar
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Tillsätt honung, chutney, limesaft, hackad chili, krossade tomater och vatten. Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund
Fräs skivad lök, hackad vitlök, skalat och tärnat äpple, curry och röd currypasta i en gryta med 1 msk matfett. Lägg över kycklingen i grytan och låt sjuda, ca 15 minuter. 2 tsk curry. 5 tsk currypasta
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
Cocos- laxcurryIngredienser. nu till receptet för två personer, detta gjorde jag på en timme efter att ha fått ultimatum av en hungrig flickvän som kom hem från träningen
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Receptet räcker till cirka 4-6 portioner, så frys in och ha lite matlådor i reserv när du inte orkar laga mat. Till cirka 4-6 portioner behöver man. 4-6 portioner
Krydda dem med salt och orientalisk curry. (Jag använder rätt mycket curry. Tina 4-5 kycklingfilér. Blanda ner svartpeppar, oregano, häll även ner 1 - 2 msk köttbuljongpulver i de krossade tomaterna och rör om. In med lergrytan i kall ugn, på nedersta falsen, vrid till 200 °C och låt stå i ca 60 - 70 min, beroende på de grova bitarna kyckling. 4-5 st ca 1 kg Kycklingfiléer. 1 tsk Orientalisk curry. 1- 2 st vitlök. 1-2 msk Köttbuljong pulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.