14 st
laxfilé med skinn 2 msk vetemjöl salt 1.5 msk solrosolja 1.5 msk sake rostade sesamfrön strimlad salladslök krasse Sås 4 msk sake 4 msk mirin 4 msk japansk soja 2 msk strösockerSås Blanda samman såsen.
1 Torka
av laxen. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd laxen i mjölet.
1 Hetta
upp oljan i en stekpanna, helst teflon. Stek laxen runtom. Börja med skinnsidan, så den blir krispig och får färg. Lyft laxen ur pannan strax innan den är färdig. Varmhåll laxen under folie.
1 Tillsätt
saken i pannan och låt den nästan koka in. Häll i såsen och låt koka ihop någon minut.
1 Lägg
tillbaka laxen. Ös den regelbundet med såsen och låt puttra någon minut. Laxen är klar vid en innertemperatur på 48 grader.
1 Lägg
upp och ringla över såsen. Strö på sesamfrön och salladslök. Toppa med krasse eller rödbetsgroddar.
Festlig köttfärsgryta 6 port. Hej på er. Vilket underbart väder vi har. Vi har ägnat dagen till målning, man måste ju passa på när det inte regnar så Lars har faktiskt varit ledig
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Saffranet och vitlöksmajonnäsen gör att soppan lite festlig. Ilbland har jag också gjort soppan extra festlig med vinkokta blåmusslor istället för de "burkade"
Fräs kål, purjolök och paprika under omrörning i lite matfett i ca 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, soya, tomatpuré, chilisås, vatten, créme fraiche och chilipulver
Hittade en annorlunda variant på biskvier som jag blev så sugen på att testa. De var inte alls svåra att göra och de gör sig väldigt bra på vilket kalas som helst
En lättgjord och festlig förrätt som du gör så fin du önskar. Rödlökscheesecake med löjrom. Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
Festlig köttfärspaj/pirog med chili 6 p. Hej. Delar med mig av ett recept som vi lagade i helgen, ur min favvokokboksförfattares Barbro Lönnegens bok "100 läckra pajer", kan nog kalla henne det eftersom jag har tre av hennes kokböcker
Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.