Festlig teriyakilax
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st laxfilé
  • 12 msk vetemjöl
  • 1 salt
  • 11.5 msk solrosolja
  • 11.5 msk sake
  • 1 rostade sesamfrön
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 krasse
  • 14 msk sake
  • 14 msk mirin
  • 14 msk japansk soja
  • 12 msk strösocker
  • 14 st laxfilé med skinn 2 msk vetemjöl salt 1.5 msk solrosolja 1.5 msk sake rostade sesamfrön strimlad salladslök krasse Sås 4 msk sake 4 msk mirin 4 msk japansk soja 2 msk strösockerSås Blanda samman såsen.
  • 1 Torka av laxen. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd laxen i mjölet.
  • 1 Hetta upp oljan i en stekpanna, helst teflon. Stek laxen runtom. Börja med skinn­sidan, så den blir krispig och får färg. Lyft laxen ur pannan strax innan den är färdig. Varmhåll laxen under folie.
  • 1 Tillsätt saken i pannan och låt den nästan koka in. Häll i såsen och låt koka ihop någon minut.
  • 1 Lägg tillbaka laxen. Ös den regelbundet med såsen och låt puttra någon minut. Laxen är klar vid en innertemperatur på 48 grader.
  • 1 Lägg upp och ringla över såsen. Strö på sesamfrön och salladslök. Toppa med krasse eller rödbetsgroddar.
  • 1 Servering Servera med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.