Själv hade jag tänkt hinna med att bjuda er på receptet på min studenttårta jag gjorde till sonens fest, och tycker den passar lika bra till vilken festlighet som helst
Vispa äggvitor och vatten till ett fast skum med elvisp. br />Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. br />Kontrollera med provsticka att den är helt torr
Ni får nog dras med mig ett tag till helt enkelt. Hoppas att ni vill fira med mig idag. Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
Klä en springform med bakplåtspapper. Ugn 200°. Smöra papperet lätt. Lägg nötter, socker och ägg i en mixer eller matberedare och kör tills nötterna är finfördelade
Ni som själva bloggar vet att det tar ganska mycket tid, och emellanåt har jag faktiskt känt mig lite trött på alltihop och till och med funderat på att lägga av
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
Innan användning vispas den upp med elvisp. Vispa ihop alltsammans med florsockret. Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten
Det blev till en riktig festtårta på bara några minuter. Från genomgångar av positionssystem och digital tid i matteboken årskurs tre under gårdagskvällen till mer avancerande diskussioner i parlementariska styrelseskick med sonen, blivande student under måndagskvällen
Jag är av åsikten att rabarber och kanel är en match made in heaven, och öser alltid på lika mycket kanel i mina rabarberpajer som jag gör i mina äppelpajer, och därför har jag valt att koka rabarberkompotten ihop med både en vaniljstång och en kanelstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.