80% fett gärna hemslagen. Blanda majonnäs, crème fraiche, salt, peppar, dill och hälften av rödlöken. Skala räkorna och hacka några av dem i bitar medan lämna många hela för en bra textur
Glad fettisdag på er allihop. Fettisdagen 2012. Fet tisdag 2012. Det är alldeles för sällan som det är religiöst påbjudet att svulla i sig en hel massa gräddbakelser, så mitt tips är att passa på ordentligt
God morgon. Här har vi precis klivit upp. Lyx att kunna ligga och dra sig lite längre. Skatterna sov över hos farmor och farfar inatt och ska vara där tills imorgon så det blir två sådana här mornar
Servera med en klick fet naturell yoghurt (eller hårt vispad grädde eller en klick creme fraiche). 1 dl fet yoghurt (typ turkisk eller liknande). 1 dl fet yoghurt
Idag har jag gjort min alldeles egna bearnaisesås för första gången. Spännande va. Det var riktigt nära att bli en smörsås av det hela, men jag lyckades att kirra ihop det till en tjock och smakrik bea
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Fräs bacon tills det har släppt det mesta av fettet och börjar få färg, blanda då ner purjolök och fräs tills den mjuknar
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
150 gram fet och mild ost. Istället för härliga dagar i Stockholm är vi hemma i vardagen och det på grund av välavlönade piloter som vill ha ännu mer pengar - "mycket vill ha mer"
Men köpe-majonnäs är inte alltid så gott, speciellt inte om man jämför med hemmagjord majonnäs som blir så krämig och len (och känns inte fet och äcklig som många som man köper
God kväll. Började dagen väldigt tidigt, för tidigt med tanke på sömnen. Igår var jag och mamma med Elsa in till Öron-näsa-halsavdelningen eftersom hon har fått så mycket ondare i halsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.