Med massa salt. Skiva upp, lägg på en plåt med olja, salta och kör in i ugnen ca. Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner). Johanna Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner)
Biffar är ett väldigt lämplig mat när man är student då det går snabbt att göra och slänga ner i en matlåda tillsammans med lite vad som helst som finns tillgängligt
fetaost, aioli och Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce. Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Varva squashmed lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Marinerade de råa champinjonerna i en marinad med sambal oelek, vilket gav en extra sting till dem. Gjorde biffar med fetaost och en kall fetaosröra, vilken var perfekt att dämpa styrkan i maten
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Tillsammans med chèvreost, rosmarin, honung och pumpafrön ugnsrostade jag rotfrukten. Om du börjar misstänka att jag är sponsrad av Bondens Marknad så kan jag meddela att det är jag inte
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Stek färsen med. Dela squashen och ta ut kärnhuset. 300g köttfärs1 ask färdig tärnad bacon1 pressad vitlöksklyfta1/2 dl het chilisås1 msk soya1 msk hackad timjanSalt o peppar2 squashRiven smakrik ostGör så här. 2 squash
Börja med att dela alla squash på längden och gröp ur kärnhuset med hjälp av en sked. Det passade verkligen perfekt med lite kvällsmat efter ett härlig och svettigt gympass
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Självklart blir det snäppet godare med färsk blomkål men det är helt ok även med fryst. Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.