Fetaostlax
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g (4 st bitar) laxfilé
  • 11 tsk salt
  • 1200 g fetaost
  • 11 tsk timjan
  • 11 krm vitpeppar
  • 11 dl turkisk yoghurt
  • 11 st zucchini
  • 1500 g (4 st bitar) laxfilé 1 tsk salt 200 g fetaost 1 tsk timjan 1 krm vitpeppar 1 dl turkisk yoghurt 1 st zucchini
  • 1500 g (4 st bitar) laxfilé 1 tsk salt
  • 1200 g fetaost 1 tsk timjan 1 krm vitpeppar 1 dl turkisk yoghurt
  • 11 st zucchiniSätt ugnen på 225°C.Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.) 500 g (4 st bitar) laxfilé 1 tsk salt Laxfilébitar, saltade. Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra. 200 g fetaost 1 tsk timjan 1 krm vitpeppar 1 dl turkisk yoghurt Smulad fetaost, timjan, peppar, yoghurt. Fetaoströra. Bred fetaoströran över laxfilébitarna. Laxfilébitar med fetaoströra. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.) Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt. Servera direkt. 1 st zucchini In i ugnen. Strimlad zucchini. In i ugnen igen. Fetaostlaxen klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.