Recept - Semlor. 20 januari 2016 klockan 22. 12. Semlor, fettisdagsbulle eller fastlagsbulle är min absoluta favoritbakelse som jag tycker man kan gotta i sig året om
Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde
Fettisdagsbulle, hetvägg som man får om man serverar bullen i en djup tallrik med het mjölk, semla eller fastlagsbulle, serverades förr varje tisdag under påskfastans sju veckor
Ni har väl inte glömt att det är fettisdagen i morgon. Här har vi ägnat en del av eftermiddagen till att baka semlor, som vi ska äta i morgon, dock var vi ju sugna att prova om de var goda
Egentligen var nog hela semlan godare än fettisdagsbullar. Idag flaggades det. Det bästa med att få en ledig dag är nästan kvällen innan då det går att med gott samvete vara uppe lite längre
Kärt barn har många namn som i det här fallet semla. Semlor kallas för allt ifrån fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller om den serveras med varm mjölk så heter det hetvägg
Fettisdagsbullar eller Semlor. Hej Allihopa Där ute i stora vida Världen. ’. I Sverige idag har Vi Fettisdagen, Vi äter vanliga kardemummabullar fyllda med grädde och mandelmassa, så Jag tänkte bara komma in och slänga in ett inlägg jag skrev i morse innan jag gick i snömodden till jobbet
Varför äter vi egentligen semlor på fettisdagen/semmeldagen. Fettisdagen är enl tradition den dagen man fick äta fettisdagsbulle som vi idag kallar semlor
Vetedeg. Smält smöret. Blanda ner mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan, socker, salt och kardemumma om så önskas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.