Salt&peppar. Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. Några av fikonens bästa vänner är ricotta, houng och valnötter
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. 1 dl flytande honung. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 msk flytande honung
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 msk flytande honung
Ringla över honung. Topping250 g mascarpone3 msk florsockerfinrivet skal från ½ citron1 tsk färskpressad citronsaft4 fikon 1 dl hackade pistagenötterflytande honung
Ringla över råsocker, honung (har du inte flytande honung hemma, går det lika bra att värma den hårda honungen försiktigt i en gryta på spisen eller i mikron) och till sist även mandelflarn
Tillsätt honung, & olja. Häll ner solros, salt, mjöl & havregryn. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Låt ricottan rinna av och lägg den i skål. Pressa ner vitlöken i ricottakrämen och rör om. Blanda sedan snabbt ner ricottablandningen i pastan (den ska inte kokas), blanda noga, och späd med lite pastavatten om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.