Lägg till fikonen och koka tills det tjocknar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Ställ burkarna upp och ner så att det bildas vacum och låt dom vara så tills dom kallnar
Häll över nötterna på brieostenoch garnera med färska fikon. Här använde jag mandel, cashew och hasselnötter, men man kan ha vilka nötter man tycker mest om
Fikonmarmelad med pinjenötter. Annat var det häromdagen då marken var vit av frost och vi insåg att helgprojektet fick bli att flytta in känsliga krukor i växthuset och dra fram bubbelplasten som ska skydda dem i vinter
Blanda nötter med flingsalt ( om de är osaltade) och sedan med den torkade frukten - jag tar gärna äpplen nu så här i äppeltider men det funkar med alla möjliga sorter
Förutom brieosten serverade vi även lite marinerade oliver och kex med créme fraiche, rom och lök. Första arbetsveckan efter semestern börjar lida mot sitt slut och det är åter dags för några lediga dagar som kommer fyllas med restaurangbesök med fina vänner ikväll, mys hos syrran imorgon och båtåkning med svärföräldrarna på söndag
Förra julen bjöd grannarna på en grym fikonmarmelad. Rör om då och då så att de inte bränner fast. Mät fruktmassan och lägg den i en gryta tillsammans med socker och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.