Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bär ochfrön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
*Cornflakesoch/ellerbranflakes finns att köpa i lösvikt i välsorterade livsmedelsbutiker. Det blev ett längre avbrott från bloggen än vad jag hade tänkt mig, men en ny kurs och en elak influensa med feberfrossa har tagit mycket av (läs
Tyvärr flöt degen ut, vilket jag borde fattat men så tänkte jag att jag viker den en gång till och vips, så försvann all luft i degen och resultatet blev smaklöst tråkigt med en hemsk konsistens så om ni vill kalljäsa, kalljäs i en bunke eller en plastlåda och om ni absolut vill baka ut låt den då jäsa i en jäskorg så att degen får stöd att resa sig
Tillsätt salt, frukt, frönoch eventuellt mer mjöl till degen är smidig och inte kladdar. Pensla bröden med uppvispat ägg med lite mjölk i och strö över frön
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.