Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Rör ut jästen i filmjölken som är värmd till 37'. Tillsätt resten utom lite av mjölet som sparas till utbaket
Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonat istället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tid i ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Men det var ju bara bra med några till. 2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön
Filmjölksbröd är något jag bakar med jämna mellanrum när jag känner att jag behöver variera allt det vita brödet jag vanligtvis bakar och äter (är jag "duktig" och äter det här i veckorna känns det mer okej att vältra sig i rostat bröd med marmelad på söndagsmorgnar
Ett riktigt lyxigt filmjölksbrödmed hela mandlar och goda fröer. Du kan lätt byta ut mandlar mot nötter du tycker om, eller använda dig av andra frösorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.