Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt. Kom till Umeå tidigt imorse och har redan hunnit med fika, trerättersmiddag och nu bakar vi ett juligt bröd innan läggdags, så vi har det nybakt till frukost imorgon
450 g Grov glutenfri mjölmix (jag använde Finax Grov Mjölmix). 11 dl glutenfria havregryn. 1Glutenfria havregrynVärm ugnen till 175 °C. 1Smörj och bröa en ugnsfast gryta som rymmer ca 3 liter, med smör och havregryn
Allt blandas i en bunke tillsammans med lite salt. tillsammans med. Ett snabbt å enkelt glutenfritt bröd gör man på en grund av 6 1/2 dl bovete mjöl å sen valfria frön/nötter/russin eller liknande i mängd av 3 1/2 dl. Sen rör man ut i dl mörk sirap i 5 dl filmjölk tillsammans med 1 1/2 tsk bikarbonat. Grädda i en brödform(med bakplåtspapper) i ca 45 minuter i 200 grader
Dessutom är brödet fullproppat med antioxidanter från lingonen och från nyponpulvret jag hade i. Fullproppat med c-vitamin och naturliga antioxidanter och utan tillaster
Glutenfri pepparkaksrulltårta med lingonRulltårta. En härlig rulltårta med pepparkakssmak som tillsammans med en krämig och lite syrlig lingonfyllning ger en oemotståndlig och alldeles underbar smakupplevelse
Nu när det börjar bli höstruskigt är det ganska gott med varm gröt till frukost. Jag har ibland köpt Alf Spångbergs grötblandning, som består av gryn av quinoa, amaranth, bovete och hirs, och även med hela linfrön
Här kommer mitt bästa grundrecept som går att variera med olika frön, nötter, gryner och mjölsorter. Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte
I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. RECEPT 1 glutenfri limpa. 6-7 dl glutenfri mjölmix. 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt). Täck med folie efter ca 40 minuter. ♥ 1 glutenfri limpa. 6-7 dl glutenfri mjölmix. 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.