Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla. Största skillnaden från en vanlig sockerkaka är att man inte tillsätter vätska (mjölk, vatten, yoghurt ) i smeten
Blanda försiktigt ned vetemjöl och vaniljsocker. Vispa ägg och socker i ungefär 20 min. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 min. 2 ägg. 30 g mörk blockchoklad
Goda formbullar fyllda med vaniljkräm. Vispa ägg och mjölk och rör sen ut jästen i blandningen. Tillsätt socker, salt, svalnat margarin och vaniljsocker
Vispa ägg och socker riktigtpösigt. Blanda försiktigt ihop till en smet. Fyllning. Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten
Vispa i äggen ett i taget. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas
Vispa ägg och socker poröst. Toscaglasyr. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat något
Jag har mixtrat med lite olika recept under åren och ibland blivit skogstokig då jaggräddat dessa och de bara flytit ut som platta kakor istället för höga och fina
Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.