Låt stå kallt i 3-4 timmar. Denna ligger med på topp 5 listan över godaste tårtorna jag ätit. Den är superenkel att göra och passar perfekt till midsommar
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in
Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna. Jäs bullarna under duk i 1½-2 timmar. Grädda 8-10 minuter
Skär de skalade och urkärnade äpplena i skivor 2-3 cm tjocka. 4-5 medelstora äpplen. Ugn 250 grader. Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på
Hej vänner. Jag har hållt på och bakat inför kalasen nästa helg. Flera tårtbottnar som har åkt in i frysen (dom går så bra att frysa, det är nästan enklare då man kan skära dom lättare när dom är lite halvfrusna), men jag har också testat att göra marshmallowfondant för första gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.