Den köpta Milk Tart som jag fick nästan hela för mig själv. I receptet är det Rooibos syrup som tillbehör (kokad av vatten socker och en tepåse), men jag föredrar glass och färska eller frysta bär
Man fräser saffran och vitlök tillsammans och släpper lös aromerna, sedan kokar man riset tillsammans med hälften av vattnet som man ska ha och en burk passerade tomater
Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. I kylen fanns det en bit kassler på ca 600 g, två paprikor, en burk creme fraiche på 2 dl och en förpackning med 3 dl grädde
4-6 portioner. Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.