Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Pudra med lite strösocker och eventuellt lite kanel. Denna underbart knäckigaäppelpaj gjorde jag för ett par veckor sedan när min mamma och hennes man var här på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.