Jag fick ju en fantastisk Creusette av min sambo i födelsedagspresent och jag vet att jag och min fina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Servera med ett gott bröd. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Efter ett dopp i sjön, lagade vi en härlig middag i kvällssolen, drack gott rieslingvin från Mosel och skvallrade om allt mellan himmel och jord, som bara två väninnor kan
Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Nu blir det vitkål till middag, härligt att sätta sig till ett dukat bord när man kommer hem från jobbet
Det var det som fanns i min kamera efter Juni månad, inte hunnit blogga men ändå tagit lite bilder till bloggen, så att det finaste är nog detta bordet,
Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
Det man behöver tänka på är att den behöver vila en dag om man vill skära fina bitar. Smörj eller spänn fast bakplåtspapper i en form med löstagbar kant
För ett tag sedan fick vi möjlighet att få prova på något som vi aldrig hört talas om tidigare men som vi omedelbums tyckte lär väldigt intressant, för intressant för att tacka nej
Oberoende av vad hummusen används som så är det ju vansinnigt gott och den passar ju till det mesta. Då är det bra att ha en burk i frysen för gör man en stor sats så kan man spara en burk i frysen till dagar när som denna
ett knippe dill. Denena var med smak av vitlök och örter och den andra med fröer och salt. Man fick med en folder med förvaringsburken på följande dippar som ska vara goda till snacksen
Idag efter en låååång och utsökt lyxfrukost och siesta så gav vi oss iväg på äventyr… Stockholm har ju nämligenen urskog, ja, det kanske finns fler, vad vet jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.