Halloween närmar sig och självklart måste jag baka och framför allt garnera något läskigt. Varje år måste jag prova något nytt och i år blev det jordhögar med krälande maskar, eller är det kanske chokladmuffins med smulade oreokakor och godismaskar
Den Amerikanska Halloween är ju lite mer livad än Alla Helgona och inget jag har något emot, inte alls, men jag firar den inte mer än att jag ser till att ha godis hemma när busungarna ringer på dörren
Smaka av med citronsaften, eventuellt även lite socker, beroende på hur söt druvjuicen är. Förbered gelatinbladen (i varmt vatten) efter förpackningens anvisningar
Halloween is coming up, and it’s time to start decorating the home with spider web, crawling creatures and other scary stuff – not to mention planning the Halloween snacks
men den klassiska orangefärgade Halloweenpumpan kunde jag ändå inte vara utan. Passa på att göra krämig, supersmarrig pumpasoppa med lite smak av vitlök och grädde
Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
Vispa smöret riktigt mjukt med en elvisp, häll i florsockret och fortsätt vispa på låg fart. Dekorera med utkavlad vit sockerpasta och gör mun och ögon med (ätbar) svart penna eller svart tårtfärg
Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp på mellanhastighet. Smaka av med salt och peppar. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper
Idag ska vi fira något alldeles speciellt, mer om det i morgon. Perfekt pyssel för barnfamiljen, där barnen klarar att göra det mesta själva bara de har fått hjälp med att smälta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.